Εικόνα
Image
Εικόνα που δείχνει έναν κορίτσι που φορά γυαλιά για την Πανελλήνια Ένωση Αμφιβληστροειδοπαθών (Π.Ε.Α.).
Περιγραφή
Κείμενο
Η Διοίκηση της Πανελλήνιας Ένωσης Αμφιβληστροειδοπαθών (Π.Ε.Α.) στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Αμφιβληστροειδούς που είναι στις 28 Σεπτεμβρίου 2024 διακινεί την παρούσα ανακοίνωση με σκοπό την ενημέρωση των φορέων, ιατρών, επαγγελματιών υγείας καθώς και των ατόμων με αναπηρία / ασθενών.

Η συμμετοχή των πασχόντων - ληπτών/τριών υπηρεσιών αποτελεί κεντρικό σημείο της φετινής παγκόσμιας ημέρας Αμφιβληστροειδούς και υπογραμμίζεται μέσα από μια σειρά διαδικτυακών εργαστηρίων που διοργάνωσε η RI με συλλόγους-μέλη της για να καθορίσει προτεραιότητες πολιτικής και κατάλληλους μηχανισμούς για την εκπαίδευση των εκπροσώπων των πασχόντων στην κοινότητα των αμφιβληστροειδοπαθών, ώστε να συμμετέχουν εμπιστευτικά και ενημερωμένα σε φόρουμ λήψης αποφάσεων σχετικά με τη διαθεσιμότητα, την πρόσβαση και την οικονομική προσιτότητα της περίθαλψης και θεραπείας.

Η Π.Ε.Α. είναι στη διάθεση σας για οποιαδήποτε συνεργασία, παραπομπή περιστατικών και υποστήριξη του έργου σας, προς όφελος της κοινότητας των ασθενών με αυτές τις ιδιαίτερα σπάνιες παθήσεις της όρασης.

Συμμετέχοντας στη διεθνή δράση για την ενημέρωση φορέων και κοινής γνώμης για τις εκφυλιστικές παθήσεις του Αμφιβληστροειδή, οργανώνει και αναπτύσσει από τον Οκτώβριο του 2024 έως και το 2025 την ενημερωτικής εκστρατείας για τις παθήσεις της Γεωγραφικής Ατροφίας (ΓΑ) και της Ηλικιακής Εκφύλισης Ωχράς Κηλίδας  (ΗΕΩΚ) «ΓΛΑΥΚΗ».

Εικόνα
Image
Λογότυπο της Πανελλήνιας Ένωσης Αμφιβληστροειδοπαθών.

Γνώρισε τον φορέα

Κείμενο
Η Πανελλήνια Ένωση Αμφιβληστροειδοπαθών (Π.Ε.Α.) ιδρύθηκε το 1989 ως μη κερδοσκοπικό Σωματείο, με έδρα της Αθήνα. Αναπτύσσει σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο, δραστηριότητες που στοχεύουν στην ανεύρεση θεραπειών για τις Νόσους που εκπροσωπεί. Εκπροσωπεί Άτομα με Προβλήματα Όρασης (Τυφλούς & Μερικώς Βλέποντες) που πάσχουν από ιδιαίτερα σπάνιες εκφυλιστικές κληρονομικές παθήσεις του αμφιβληστροειδή χιτώνα, της ωχράς κηλίδος και του οπτικού νεύρου.