Περιγραφή

Σκοποί — Υπηρεσίες

Κείμενο

Ακόμη συμβάλλει ενεργά στη λειτουργία του προγράμματος Εθελοντικής Αιμοδοσίας για τη Μεσογειακή Αναιμία του Συνδέσμου Εθελοντών «ΠΗΓΗ ΖΩΗΣ», στην προσπάθειά του για την προώθηση της εθελοντικής αιμοδοσίας και την κάλυψη των αναγκών των πασχόντων με αίμα. Συνεργάζεται επίσης με συλλόγους εθελοντών αιμοδοτών για τη διάδοση της εθελοντικής αιμοδοσίας διοργανώνοντας ομιλίες και ομαδικές αιμοληψίες.

Για την επίτευξη των σκοπών του ο Ελληνικός Σύλλογος Θαλασσαιμίας διοργανώνει συνεχώς ενημερωτικές εκδηλώσεις, ημερίδες, συνέδρια, επιστημονικές συναντήσεις και κοινωνικές δραστηριότητες, αξιοποιεί προγράμματα ΕΣΠΑ, συμμετέχει σε ερευνητικά επιστημονικά προγράμματα, παρεμβαίνει όποτε κριθεί αναγκαίο στα κέντρα λήψης αποφάσεων, έχοντας αγαστή συνεργασία με αρμοδίους κρατικούς φορείς και οργανισμούς.

Η ποιότητα ζωής και το προσδόκιμο επιβίωσης των ασθενών με Θαλασσαιμία (μεσογειακή αναιμία) έχει αλλάζει προς το καλύτερο και μάλιστα σε σημαντικό βαθμό. Με τη βοήθεια της επιστήμης τα μηνύματα για το μέλλον είναι κάτι παραπάνω από ευοίωνα

Η ποιότητα ζωής και το προσδόκιμο επιβίωσης των ασθενών με Θαλασσαιμία (μεσογειακή αναιμία) έχει αλλάζει προς το καλύτερο και μάλιστα σε σημαντικό βαθμό. Με τη βοήθεια της επιστήμης τα μηνύματα για το μέλλον είναι κάτι παραπάνω από ευοίωνα.

Διοικητικό Συμβούλιο

  • Δήμος Βασίλειος – Πρόεδρος
  • Μιχαλάκη Ελένη – Αντιπρόεδρος
  • Μηνά  Στυλιανή – Γεν. Γραμματέας
  • Καραμπουρνιώτου Θεοδώρα – Ταμίας
  • Καπής Παρασκεύας – Μέλος
  • Μυλωνάς Αθανάσιος – Μέλος
  • Ντούλος Γεώργιος – Μέλος
Εικόνα
Image
Εικόνα για το Ελπίδα Ρόδου - Κ.Δ.Η.Φ.

Τι είναι η Θαλασαιμία;

Κείμενο

Η Αναιμία του Κούλεϋ (Cooley's Anemia — πιο γνωστή ως “Μεσογειακή Αναιμία”  (Mediterranean Anemia) — αφορά μια σοβαρή πάθηση που προκαλεί ανεπαρκή αιμοποίηση και αιμόλυση [καταστροφή των ερυθρών αιμοσφαιρίων]. Η πάθηση εκδηλώνεται σε παιδιά από δύο γονείς-φορείς, που έχουν δηλαδή το λεγόμενο "στίγμα" της Μεσογειακής αναιμίας, όρος που δεν είναι πια αποδεκτός. Οι Μεσογειακή Αναιμία εντάσσεται σε μία ευρύτερη ομάδα διαταραχών που ονομάζονται "Θαλασσαιμίες" και χωρίζονται δύο τύπους. Ανήκει στις Θαλασσαιμίες Τύπου Β’, έχει μεγαλύτερη κλινική βαρύτητα και απαντάται συχνότερα στους λαούς που κατοικούν γύρω από τη Μεσόγειο Θάλασσα — έτσι επικράτησε ο σχετικός όρος (Μεσογειακή Αναιμία).

Μάθε περισσότερα στην παρουσίαση από τον Οδηγό διαταραχών του NOESI.gr: 
Επιστροφή στην κεντρική σελίδα του παρόχου

Επικοινωνία

Κλαυδιανού 1, Παναγία Φανερωμένη, 546 32 Θεσσαλονίκη

Χάρτης

Χάρτης
Οδηγίες