Υπηρεσίες — Δράσεις
α) Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας
Το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης "Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης" ιδρύθηκε το 1989. Απευθύνεται σε νέους ηλικίας 16 ετών και άνω, με νοητική υστέρηση, κινητικά προβλήματα, διαταραχές μάθησης και συμπεριφοράς, ή πολλαπλές αναπηρίες με βασικό σκοπό την εκπαίδευση των ωφελουμένων σε βασικές εργασίες και κοινωνικές συναλλαγές. Το 1997, πιστοποιήθηκε ως Εξειδικευμένο Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης. Διαθέτει προστατευμένα παραγωγικά εργαστήρια, που στοχεύουν στην ειδική επαγγελματική κατάρτιση και στην ένταξη στην απασχόληση. Μάθετε περισσότερα.
β) Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας - Παράρτημα (πρώην Ε.Κ.Ε.Κ.)
Διαθέτει Συμβουλευτικό Κέντρο για τη στήριξη των παιδιών, νέων και των οικογενειών τους και τα ακόλουθα εργαστήρια: Μεταλλοτεχνίας, Γεωτεχνίας, Υφαντικής – Ταπητουργίας, Βιβλιοδεσίας και Υποστήριξης. Μάθετε περισσότερα.
γ) Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης
Υποστηρίζεται από τον Σύλλογο "Φίλοι της Μέριμνας Παιδιού Κατερίνης" που επίσης έχει πάρει υπό την αιγίδα του το Cafe Κομπολόι - Κέντρο Κοινωνικοποίησης.
Ιστορική αναδρομή
Το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης (Κ.Ε.Κ.) της Μέριμνας Παιδικού Κατερίνης που σήμερα λειτουργεί ως Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας αποτέλεσε το δεύτερο — σε χρονική σειρά — εγχείρημα οργανωμένης παροχής υπηρεσιών στα άτομα με αναπηρία. Αρχικά, λειτούργησε με την άδεια από την τότε Νομαρχία Πιερίας και εν συνεχεία μετεξελίχθηκε σε Εξειδικευμένο Κέντρο Κοινωνικής Επαγγελματικής Ένταξης πιστοποιημένο από το Ε.Ο.Π.Ε.Π.Π. (τότε Ε.ΚΕ.ΠΙΣ.). Στόχος του Κέντρου ήταν η παροχή προεπαγγελματικής και επαγγελματικής κατάρτισης στα άτομα με ελαφρά νοητική υστέρηση ώστε να διευκολυνθεί η ενσωμάτωση στον παραγωγικό ιστό της κοινωνίας. Σήμερα, έχει μετεξελιχθεί σε Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας (Κ.Δ.Η.Φ.)
Ο "Ειδικός Παιδικός Σταθμός" υπήρξε το πρώτο — σε χρονική σειρά — εγχείρημα της Μέριμνας Παιδιού Κατερίνης ως η πρώτη οργανωμένη δομή (δραστηριότητα) του Συλλόγου. Λειτούργησε μέχρι το 2000 οπότε και δημιουργήθηκε ο θεσμός των σχολικών μονάδων ειδικής αγωγής. Έκτοτε, ανέστειλε τη λειτουργία του σταθμού αφού πλέον η Πολιτεία είχε αναλάβει αυτό το κομμάτι προστασίας και εκπαίδευσης των ατόμων με αναπηρία.
Σήμερα, η Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης λειτουργεί δύο (2) Κέντρα Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας (Κ.Δ.Η.Φ.) και μία Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (Σ.Υ.Δ.) που λειτουργούν με τον ομώνυμο τίτλο. Επίσης, υποστηρίζεται από τον Σύλλογο "Οι Φίλοι της Μέριμνας Παιδιού Κατερίνης" που με τη σειρά του λειτουργεί το Cafe Κομπολόι - Κέντρο Κοινωνικοποίησης.