Υπηρεσίες — Δράσεις
Στον Π.Α.Σ.Κ.Α. λειτουργούν τα εξής τμήματα:
- Τμήμα Στίβου
- Τμήμα Μπάσκετ με Αμαξίδιο,
- Τμήμα Κολύμβησης,
- Τμήμα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης,
- Τμήμα Άρσης Βαρών,
- Τμήμα Σκοποβολής,
- Τμήμα Τοξοβολίας,
- Τμήμα Ξιφασκίας
- Τμήμα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Parkinson
Και παράλληλα γίνονται προσπάθειες για την ανάπτυξη και οργάνωση των παρακάτω τμημάτων:
- Τμήμα Para badminton
- Τμήμα Boccia
- Τμήμα Ποδηλασίας
Ο Π.Α.Σ.Κ.Α. είναι ιδρυτικό μέλος της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες (Ε.Α.ΟΜ.ΑμεΑ) καθώς επίσης ιδρυτικό μέλος της Ομοσπονδία Σωματείων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών με Αμαξίδιο (Ο.Σ.Ε.Κ.Α.) η ομάδα Μπάσκετ του Π.Α.Σ.Κ.Α εδρεύει από το 2001 στον Δήμο Αθηναίων και προπονείται στο Κλειστό Γυμναστήριο του Μετς.
Ο Σύλλογος εδρεύει στο χώρο του Εθνικού Κέντρου Αποκατάστασης (Ε.Κ.Α.). Επίσης, στον ίδιο χώρο, λειτουργεί ένα σύγχρονο πρότυπο γυμναστήριο για άτομα με κινητικές αναπηρίες, μοναδικό στην χώρα,. το οποίο λειτουργεί καθημερινά και τα μέλη μας γυμνάζονται με την επίβλεψη ειδικευμένων γυμναστών, επίσης στον ίδιο χώρο λειτουργεί αίθουσα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, παράλληλα στον χώρο του Ε.Κ.Α. λειτουργεί κλειστό κολυμβητήριο όπου προπονείται το κολυμβητικό τμήμα του Συλλόγου.
Διοικητικό Συμβούλιο
- Σιάχος Κωνσταντίνος Πρόεδρος
- Σωτηριάδη Κωνσταντινιά Αντιπρόεδρος
- Μορφογιάννης Πέτρος Γενικός Γραμματέας
- Παπαστάμος Ευστάθιος Ταμίας
- Σουλιώτης Γεώργιος Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων
- Ανάγνου Μαρία Αναπληρωτής Γραμματέας
- Λώνας Ευάγγελος Έφορος Αθλημάτων
Ιστορικό
Ο Π.Α.Σ.Κ.Α. αποτελεί τον πρώτο Αθλητικό Σύλλογο για άτομα με κινητικές αναπηρίες, που ιδρύθηκε στην Ελλάδα. Δημιούργησε την πρώτη ομάδα Μπάσκετ με καρότσι στην Ελλάδα το 1987 και υπήρξε η πηγή για την δημιουργία σχεδόν όλων των ομάδων που δημιουργήθηκαν μετέπειτα στην χώρα μας.Συνέβαλε ουσιαστικά στη δημιουργία του θεσμού του Πανελληνίου Πρωταθλήματος ατόμων με αναπηρία, με έτος έναρξης το 1988.
Πλήθος αθλητών θήτευσαν στον Π.Α.Σ.Κ.Α. στην διάρκεια της ιστορίας του, ενώ σήμερα διατηρεί στο δυναμικό του άνω των ενενήντα (90) αθλητών σε αγωνιστικά τμήματα με φιλοδοξία ο αριθμός αυτός να αυξηθεί, παράλληλα μεγάλος αριθμός ατόμων με αναπηρία συμμετέχουν περιοδικά στα προγράμματα μαζικού αθλητισμού που υλοποιεί ο Σύλλογος, καθώς επίσης και σε πρότυπα προγράμματα για τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης τους, καθώς και της δυνατότητας τους για αυτόνομη κίνηση, με σκοπό την φυσική και ψυχολογική ανεξαρτησία τους και την ουσιαστική ένταξη κοινωνικοποίηση τους.